Skoči na glavno vsebino

Mestna občina Nova Gorica v sodelovanju z Vrtcem Nova Gorica, osnovnimi šolami v Mestni občini Nova Gorica ter Mladinskim centrom Nova Gorica, v naslednjem tednu organizira varstvo za predšolske otroke in učence osnovnih šol do vključno 5. razreda, ki je namenjeno staršem, ki nujno potrebujejo varstvo otrok. Model smo dorekli z ravnatelji, direktorico Mladinskega centra, posvetovali pa smo se tudi z dr. Markom Vudragom iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Območna enota Nova Gorica in sledili navodilom države.

Za predšolske otroke vrtca Branik bo poskrbljeno v v vrtcu v Braniku, V posamezni skupini bo največ 5 otrok ter vzgojitelj/ica. Vsaka skupina bo imela svoj prostor oziroma igralnico, med posameznimi skupinami ne bo prihajalo do stikov, vzgojitelji/ice pa bodo nosili/e zaščitne maske. Poslovni čas vrtca bo od 7.00 do 16.00, organizirana bo prehrana otrok v tem času.

Starši lahko vse dodatne informacije dobite pri ravnatelju: davorin.majhenic@os-branik.si, tel 041 906 581.

Podžupan Mestne občine Nova Gorica Simon Rosič je ob tem povedal: “Varstvo je prioritetno namenjeno varstvu otrok za tiste starše, ki opravljajo dela, ki so pomembna za delovanje družbe in države oziroma za starše, ki imajo v danih razmerah nepremostljive težave z organizacijo varstva otrok. Vsekakor bomo prisluhnili vsaki potrebi staršev ter poskušali najti rešitev”.

Navedeni sistem varstva otrok bo potekal v obdobju od 26. do 30. oktobra 2020, v naslednjih tednih pa se bomo ustrezno prilagajali epidemiološki situaciji.

V času zaprtja vrtcev bodo starši, katerih otroci vrtca ne bodo obiskovali, plačila oproščeni. Pravno podlago bo določil interventni zakon.

Iz informacije za javnost Mestne občine Nova Gorica

 

Dostopnost