Skoči na glavno vsebino

Mestna občina Nova Gorica v sodelovanju z Vrtcem Nova Gorica, osnovnimi šolami v Mestni občini Nova Gorica, vrtcem Hiša otrok Frančiška Sedeja ter Mladinskim centrom Nova Gorica, tudi v naslednjem tednu organizira varstvo za predšolske otroke in učence osnovnih šol do vključno 5. razreda, ki je namenjeno staršem, ki nujno potrebujejo varstvo otrok. Model smo dorekli skupaj s sodelujočimi, sledili smo navodilom države.

Za predšolske otroke bo poskrbljeno v vrtcih v Novi Gorici, Solkanu, Šempasu, Dornberku in Braniku, po potrebi pa tudi v Čepovanu. Varstvo za predšolske otroke ostaja na več lokacijah z namenom, da se v največji možni meri zmanjša tveganje za širitev okužbe z virusom SARS CoV-2. V posamezni skupini bo največ 6 otrok ter vzgojitelj/ica. Vsaka skupina bo imela svoj prostor oziroma igralnico, med posameznimi skupinami ne bo prihajalo do stikov, vzgojitelji/ice pa bodo nosili/e zaščitne maske. Poslovni časi vrtcev ostajajo nespremenjeni, organizirana bo prehrana otrok v tem času.

Za vključitev otroka v varstvo morata oba starša predložiti dokazilo za izkazovanje potrebe po nujnem dostopu vrtca (npr. potrdilo delodajalca).

Zainteresirani starši lahko informacije pridobijo neposredno pri ravnateljih/icah, katerih kontakte objavljamo spodaj.

Za učence osnovnih šol do vključno 5. razreda bo varstvo organizirano v Mladinskem centru Nova Gorica v prostorih na naslovu Bazoviška ulica 4 v Športnem parku v Novi Gorici. Oblikovane bodo skupine do 6 otrok, za katere bodo skrbeli mentorji. Varstvo bo organizirano od 7.00 do 16.15. Tudi v primeru varstva učencev ne bo prihajalo do mešanja skupin, zainteresirani starši pa lahko informacije pridobijo neposredno v Mladinskem centru Nova Gorica, katerega kontakt prav tako objavljamo spodaj.

Za vključitev otroka v varstvo morata oba starša predložiti dokazilo za izkazovanje potrebe po nujnem varstvu (npr. potrdilo delodajalca).

Podžupan Mestne občine Nova Gorica Simon Rosič je ob tem povedal: “Na Mestni občini Nova Gorica smo se prilagodili situaciji, da se za osnovne šole podaljšajo jesenske počitnice, kakor tudi, da bo v naslednjem tednu delovanje vrtcev ponovno omejeno. Skladno s tem bo varstvo predšolskih in šolskih otrok namenjeno tistim staršem, ki imajo v danih razmerah nepremostiljive težave z organizacijo varstva otrok. Tudi tokrat bomo prisluhnili vsaki potrebi staršev ter poskušali najti rešitev”.

Navedeni sistem varstva otrok bo potekal v obdobju od 2. do 6. novembra 2020, v naslednjih tednih pa se bomo ustrezno prilagajali epidemiološki situaciji.

Dodatne potrebne informatormacije:  Davorin Majhenič, davorin.majhenic@os-branik.si, 041 906 581

 

Dostopnost