Skoči na glavno vsebino

V ponedeljek, 27. 5. 2024 smo z veseljem dodali nov kamenček v mozaik zagrajsko – braniškega prijateljstva. Na šoli smo sprejeli predstavnike občine in tamkajšnje osnovne šole ter vrstnike – petošolce, s katerimi smo lansko jesen že navezali stike.  Na srečanje smo povabili tudi ga. Nevenko Rojc, ki je pri sestavljanju tega prijateljskega mozaika močno prisotna že od začetka – preko 20 let, pa tudi predstavnike KS Branik. Na sprejem smo se kar nekaj časa pripravljali s pomočjo razredničarke Edes Arčon Vodopivec in psihologinje Maje Pahor in ko je ta ponedeljek končno prišel, smo bili že od jutra precej vznemirjeni.

Po sprejemu ter pozdravih predstavnikov občin in šol, je sledil kulturni program  z izmenjavo simboličnih  daril.  Pod vodstvom učiteljice Erike smo petošolci zapeli in zaigrali, potem pa prisluhnili točkam naših gostov. Nato smo se pomerili v spletnem kvizu o značilnostih obeh držav. Veliko smo vedeli, a avtorica kviza, učiteljica Suzana, je za napeto vzdušje pripravila tudi nekaj izzivov.

Po malici je naše igrišče zaigralo v športnem ritmu. Za to je poskrbel učitelj Jernej Hozjan. V prijetnem vzdušju smo se razgibali ob prikupnih športnih igrah ter se tako še bolje spoznali in spletali vezi.

Razgibano dopoldne smo zaključili z okusnim kosilom, po njem pa se prepustili likovni domišljiji in skupnemu ustvarjanju  na temo prijateljstva. Tu sta se nam pridružila še učiteljica Jana in učitelj Jernej. Seveda se je našel tudi čas za sproščeno druženje, klepet in skupne družabne igre, pri katerih smo se sprostili in razvedrili.

Veseli smo, da so se naši prijatelji  poslovili z lepimi vtisi in hvaležni za izkazano gostoljubje. Tudi nam je bilo v njihovi družbi prijetno.

Srečanje je znova dokazalo, da meja in razlike med nami niso nepremostljive ovire, ampak še večji motiv za druženje in povezovanje. So dragocene dobrine, ki jih moramo vzajemno spoštovati ter odlična priložnost za učenje sobivanja, širjenje pogledov, podiranje predsodkov ter ozaveščanje o pomenu življenja v miru in sožitju.

Utrinke si lahko ogledate v GALERIJI.

 

 

 

Dostopnost