Skoči na glavno vsebino

Na OŠ Branik smo letošnji dan slovenske hrane, ki ga obeležujemo tretji petek v mesecu novembru, organizirali kot naravoslovni dan v okviru projekta Slovenske mreže zdravih šol ter ga enotno poimenovali  »Dan zdrave šole«.

Dan smo pričeli s tradicionalnim slovenskim zajtrkom, pred katerim smo se pogovorili o pomenu zajtrka, kulturnem prehranjevanju ter prednostih uživanja lokalno pridelane hrane.

V 5. razredu smo nato nadaljevali s pripravo zdravega prigrizka in napitka. Učenci so v skupinah pripravljali sadne kroglice in sadno – mlečni napitek. Oboje so okrasili  in pripravili za razstavo.

Sledilo je sestavljanje jedilnikov za zdrave dnevne obroke v skupinah. Učenci so združili znanje pridobljeno pri pouku naravoslovja in gospodinjstva ter oblikovali uravnotežene jedilnike, ki so jih predstavili s plakati.

Tudi zaključili smo v zdravem duhu – s športnimi igrami v telovadnici, nato pa si še napasli oči ob ogledu stvaritev, ki so nastale v ostalih delavnicah. Le te so krasile našo šolsko avlo in nam vlivale občutek zadovoljstva po uspešno zaključenem dnevu.

V naslednjih šolskih urah smo še zapisali recepta za obe pripravljeni živili, ju natipkali v urejevalniku besedil Wordu ter opremili s sliko.

GALERIJA

Dostopnost