Skoči na glavno vsebino

Eduroam

Brezžično izobraževalno omrežje Eduroam

Osnovna šola Branik nudi zaposlenim in učencem možnost brezplačnega dostopa do brezžičnega računalniškega omrežja EDUROAM.

Kaj je Eduroam?

Eduroam (education roaming) je brezžično omreže, ki uporabnikom iz izobraževalne in raziskovalne sfere (fakultetam, inštitutom, osnovnim in srednjim šolam,…) omogoča varen in preprost dostop do zaščitenega brezžičnega (WLAN) omrežja v Sloveniji (https://www.eduroam.si) ali tujini (https://www.eduroam.org). Je del šolskega omrežja, ki je povezano v omrežje Arnes in evropski sistem, zato zanj veljajo enaka pravila kot za dostop do omrežja Arnes. Tako dodeljeni dostop ni namenjen komercialni uporabi.

Omrežje je zasnovano tako, da lahko učenci, dijaki, študentje ali zaposleni dostopajo transparentno in brezplačno v katerikoli zgoraj navedeni ustanovi (doma in v tujini), in to z istim uporabniškim imenom in geslom kot v “domačem” omrežju Eduroam. Pri tem je tako sami ustanovi kot gostujočemu uporabniku zagotovljena kar največja varnost, saj je onemogočeno prisluškovanje in lažno predstavljanje.

Tehnične zahteve za priklop

Navodila za namestitev so dostopna na naslovu www.eduroam.si in/ali Arnes (podrobna navodila za posamezen OS). V Eduroam omrežje se učenci in zaposleni prijavite z veljavnim AAI uporabniškim imenom in geslom, ki ga prejmete pri kontaktni osebi.

Pomoč in kontaktna oseba

Anja Koron (ROID), anja.koron@os-branik.si

Prihajajoči dogodki

Dostopnost