Skoči na glavno vsebino

Oblaki so prispeli na Debeli Rtič

Dragi starši Oblačkov,

sporočamo vam, da smo srečno prispeli na Debeli Rtič.

Pošiljamo vam lep sončen pozdrav,

Oblački, Nataša in Kristina.

OBVESTILO

Spoštovani starši,

na podlagi zadnjih medijskih obvestil o podani grožnji na spletu, bi rad delil z vami razmišljanje o pomenu vzgoje.

Vloga starša je ena izmed najzahtevnejših in najpomembnejših vlog, ki jih lahko prevzamete v življenju. Vzgoja otroka je privilegij in hkrati velika odgovornost, saj ste ključni gradniki družbe.

Otroku ste prvi učitelj, mentor in vodnik skozi življenje. Vsak dan se soočate z izzivi in odločitvami, ki vplivajo na razvoj vašega otroka in oblikujejo njegovo prihodnost.

To je zahtevna naloga, polna izzivov in dvomov. Vendar pa je pomembno, da vztrajate, da ste trden okvir, znotraj katerega se bo vaš otrok počutil varno in bo imel občutek, da je slišan, da lahko pove, ko mu je dobro in tudi, ko je v stiski. Okvir, v katerem bo otrok lahko gradil samozavestno osebnost, osebnost, ki odgovorno prevzema vsa svoja dejanja. Osebnost, ki mu je mar zase, kajti le tako mu bo mar tudi za druge okoli njega.

Vaša odgovornost kot starš seže mnogo dlje od vašega doma – ste pomemben člen naše družbe in sooblikovalec odnosov v njej.

Poleg tega se otrok razvija tudi v vsakodnevnem okolju izven doma (šola, prostočasne aktivnosti, družba vrstnikov, …).

Šola vam pri tem lahko stoji ob strani. Zato učitelji in drugi pedagoški delavci v vsakodnevnem delu svoje znanje in trud zavestno, načrtno in organizirano vlagamo v dobro otrok.

V izogib nepravilnim ravnanjem otroka ob stiskah, ki nastajajo zaradi hitrega načina življenja, nepoznavanja oz. neosveščenosti o pravilni rabi IKT naprav, družbenih omrežij in svetovnega spleta, v šoli posvečamo veliko truda v času razrednih ur, dni dejavnosti, delavnic, … Učitelji, drugi pedagoški in svetovalni delavci smo otrokom in vam na voljo za pomoč ob negotovostih.

Na klimo in dinamiko odnosov v šoli smo vsakodnevno zelo pozorni, danes pa sem otroke, skupaj z učitelji in svetovalno službo, še dodatno nagovoril.

Davorin Majhenič, ravnatelj

VPIS V VRTEC

Spoštovani starši predšolskih otrok!

 

Obveščamo vas, da bo vpis v

VRTEC “RASTJA” BRANIK,

za novo šolsko leto 2024/2025,

potekal od 2. aprila do 5. aprila 2024.

Obrazec za vpis »Vloga za vpis« dobite na spletni strani vrtca med dokumenti v razdelku vpis v vrtec ali v pisarni pomočnice ravnatelja za vrtec ob samem vpisu (potrebovali boste EMŠO otroka in staršev).

Ustrezno izpolnjeno vlogo in potrdilo o plačani akontaciji v višini 50,00 € (obrazec UPN-ja za plačilo akontacije dobite ravno tako na spletni strani vrtca med dokumenti v razdelku vpis v vrtec ; akontacijo plačate le tisti, ki vpisujete otroka s 1. 9. 2024),

prinesite osebno v pisarno pomočnice ravnatelja za vrtec

v sredo, 3. aprila 2024, od 8.00 do 15.30 in

v četrtek, 4. aprila 2024, od 7.00 do 14.00.

V primeru, da vam ponujeni termin ne ustreza, nas prosim pokličite na telefonsko številko 05 330 20 45 (pomočnica ravnatelja) in dogovorili se bomo za vam ustrezen termin.

Vabljeni vsi, ki želite vpisati otroka v VRTEC “RASTJA” BRANIK!

Petek, 9. 2. 2024

SPOŠTOVANI STARŠI!

OBVEŠČAMO VAS, DA BO VRTEC, V PETEK, 9. 2. 2024, ZAPRT.

HVALA ZA RAZUMEVANJE.

PECIVO ZA STAREJŠE

Z velikim veseljem in ponosom odpiramo vrata akcije PECIVO ZA STAREJŠE 2023, ki jo že celih osem let z vsem srcem ohranja Ajda Miška in s pomočjo vseh vas, ki tako zavzeto in srčno poskrbite, da je prazničnega peciva vedno dovolj za več kot 500 src, ki ob prejemu vaše dobrote bijejo skupaj z vami. S tem, ko podarite škatlo piškotov, podarite tisto nekaj več – veselje, radost in misel, da so starejši vredni vse naše ljubezni. In to je najlepše …

K dobrodelni akciji »Pecivo za starejše« se bomo pridružili učenci in zaposleni na naši šoli.

Pecivo zbiramo do 20. 12. 2023 in ga bomo nato odnesli v Dom upokojencev Nova Gorica in v Center za dnevne aktivnosti za starejše.

Vabljeni k akciji!

Prostovoljci OŠ Branik

Dostopnost