Skoči na glavno vsebino

OBVESTILO

Spoštovani starši,

na podlagi zadnjih medijskih obvestil o podani grožnji na spletu, bi rad delil z vami razmišljanje o pomenu vzgoje.

Vloga starša je ena izmed najzahtevnejših in najpomembnejših vlog, ki jih lahko prevzamete v življenju. Vzgoja otroka je privilegij in hkrati velika odgovornost, saj ste ključni gradniki družbe.

Otroku ste prvi učitelj, mentor in vodnik skozi življenje. Vsak dan se soočate z izzivi in odločitvami, ki vplivajo na razvoj vašega otroka in oblikujejo njegovo prihodnost.

To je zahtevna naloga, polna izzivov in dvomov. Vendar pa je pomembno, da vztrajate, da ste trden okvir, znotraj katerega se bo vaš otrok počutil varno in bo imel občutek, da je slišan, da lahko pove, ko mu je dobro in tudi, ko je v stiski. Okvir, v katerem bo otrok lahko gradil samozavestno osebnost, osebnost, ki odgovorno prevzema vsa svoja dejanja. Osebnost, ki mu je mar zase, kajti le tako mu bo mar tudi za druge okoli njega.

Vaša odgovornost kot starš seže mnogo dlje od vašega doma – ste pomemben člen naše družbe in sooblikovalec odnosov v njej.

Poleg tega se otrok razvija tudi v vsakodnevnem okolju izven doma (šola, prostočasne aktivnosti, družba vrstnikov, …).

Šola vam pri tem lahko stoji ob strani. Zato učitelji in drugi pedagoški delavci v vsakodnevnem delu svoje znanje in trud zavestno, načrtno in organizirano vlagamo v dobro otrok.

V izogib nepravilnim ravnanjem otroka ob stiskah, ki nastajajo zaradi hitrega načina življenja, nepoznavanja oz. neosveščenosti o pravilni rabi IKT naprav, družbenih omrežij in svetovnega spleta, v šoli posvečamo veliko truda v času razrednih ur, dni dejavnosti, delavnic, … Učitelji, drugi pedagoški in svetovalni delavci smo otrokom in vam na voljo za pomoč ob negotovostih.

Na klimo in dinamiko odnosov v šoli smo vsakodnevno zelo pozorni, danes pa sem otroke, skupaj z učitelji in svetovalno službo, še dodatno nagovoril.

Davorin Majhenič, ravnatelj

MOBILNE ZAPORE

Pozdravljeni,

v četrtek, 21. 3. 2024, bo na območju Mestne občine Nova Gorica in Občine Ajdovščina potekala 3. mednarodna kolesarska dirka »Velika nagrada Nove Gorice in Vipavske doline« (priloga).

V času trajanja kolesarske dirke bodo na celotni trasi občasne zapore, ob zaključku pa popolna zapora med Novo Gorico in Rožno dolino.

Mobilne zapore na trasi:

    • Kromberk – Selo: 13.00 – 13.30
    • Selo, Potoče, Preserje, Branik, Dornberk, Selo: 13.20 – 15.30
    • Selo – Rožna dolina: 15.20 – 16.00

Popolna zapora:

    • Nova Gorica in Rožna dolina med 15.30 in 17.30

V primeru, da potrebujete dodatne informacije glede zapor, se prosim obrnite na kontaktno osebo organizatorja dirke na naslov: rok.lozej@meblojogi.si.

Prosimo vas za strpnost in razumevanje.

Lep pozdrav,

Andrejka Bašelj

Višja svetovalka za družbene dejavnosti

15. marec – svetovni dan spanja

Zdravo spanje je bistvenega pomena za telesno in duševno zdravje ter socialno blaginjo. Zadostno in kvalitetno spanje sodi med temeljne potrebe otrok in mladostnikov za zdravo rast in razvoj in je eden glavnih zaščitnih dejavnikov za srčno žilne bolezni. Je tudi ključnega pomena za doseganje optimalnih delovnih rezultatov, saj izboljšuje spoznavne funkcije, vključno s spominom, pozornostjo in reševanjem težav.

Več o spanju si lahko preberete na spodnjih povezavah:

Svetovni dan spanja 2024

priporocila-za-dobro-spanje_za_otroke_in_mladostnike

Naspan.si-letak-v5

10_priporocil_za_zdravo_spanje_otrok

 

TEHNIČNE TEŽAVE PRI ODJAVI/PRIJAVI PREHRANE

Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da prihaja pri odjavi/prijavi prehrane do tehničnih težav, ki onemogočajo pošiljanje potrdil na e-poštni naslov. Kljub temu, da na mail ne prejmete obvestila o uspešni prijavi/odjavi prehrane, jih mi vidimo znotraj sistema.

Napako bomo poskusili v čim krajšem času urediti. Hvala za razumevanje.

Lep pozdrav.

Prihajajoči dogodki

Dostopnost