Skoči na glavno vsebino

Šola v naravi – Bohinj

  1. dan

V Bohinju nas je pričakala prava zimska idila. Preizkusili smo tek na smučeh ter se seznanili s pravili varnega smučanja. Dan smo zaključili z večernim pohodom. Nekaj utrinkov današnjega dne si lahko pogledate v galeriji.

2. dan

Dopoldne smo preživeli na smučišču Vogel. Kljub megli je bil čas učenja smučanja polno izkoriščen. Popoldne smo se razdelili v dve skupini. Ena je izpopolnila znanje teka na smučeh, druga se je ob kepanju in izdelovanju mini snežakov sprehodila do Ribčevega Laza. Dan smo zaključili z družabno igro Activity. Utrinki današnjega dne so dodani v galeriji.

3. dan

Na Voglu nas je pričakal čudovit sončen dan. Učenci, ki so včeraj prvič stopili na smuči, so danes že vijugali med ovirami. Spretni smučarji pa so preizkusili različne smučarske proge. Po kosilu smo razdeljeni v dve skupini tekli na smučeh ter hodili s krplji. Med dejavnostmi imamo tudi veliko časa za prosto druženje ter spoznavanje učencev šole Razkrižje, ki bivajo z nami v CŠOD Bohinj. Danes smo dan prav tako zaključili z različnimi družabnimi igrami (“Ali imaš rad svojega soseda”, “Zgodba o kočijažu”,…). Utrinki današnjega dne so dodani v galeriji.

4. dan

“Mi ‘mamo se fajn….” – sneg, sneg, sneg in še enkrat sneg. Sicer danes spet megla na Voglu. Popoldne pa so potekale dejavnosti drugega dne, le da sta se skupini zamenjali. V tokratnem večeru smo se preizkusili v različnih cirkuških veščinah. Fotoutrinki v galeriji.

Odlični uspehi

Učenec Rok Mihelj iz 5. razreda se je v decembru in januarju udeležil šahovskih tekmovanj in dosegel zelo lepe rezultate.

Na Regijskem posamičnem osnovnošolskem prvenstvu Goriške v Solkanu je osvojil 1. mesto. Zmago si je priigral tudi na Regijskem prvenstvu mladih Primorske v Ajdovščini, na Državnem osnovnošolskem prvenstvu fantje do 12. let v Ljubljani pa je zasedel odlično 14. mesto.

Rok, iskreno ti čestitamo in želimo še veliko takih uspehov!

GALERIJA

OBELEŽITEV DNEVA SAMOSTOJNOSTI IN ENOTNOSTI

Čarobni mesec december je bil mesec praznovanj in ni naključje, da ravno v tem prazničnem času praznuje tudi naša domovina. V pravljičnem času, ko so dovoljene sanje, kjer je vse mogoče in kjer vedno zmaga dobro nad zlim, Slovenci praznujemo državni praznik, dan samostojnosti in enotnosti.

“Vsaka domovina ima svoje nebo in svojo reko in goro, vsaka domovina ima svojo besedo, kdor jo razume, ve: TU SEM DOMA.”

S temi verzi je pred davnimi leti slovenska mladinska pesnica Milena Batič sporočila ljudem, kaj ji pomeni domovina. Tudi naša Slovenija ima svoje nebo, reke in gore ter svoj jezik. Vse to smo Slovenci pridobili v samostojni Sloveniji pred več kot tridesetimi leti.

Spomnili smo se 26. decembra 1990, ko so razglasili rezultate volitev o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije. Tem volitvam pravimo tudi plebiscit ali ljudsko glasovanje. Na volitve so lahko šli vsi polnoletni državljani Slovenije.

Ker pa učenci verjetno še nimamo pravega občutka, kaj pomeni voliti (saj še nismo polnoletni), smo tokrat imeli možnost izkusiti utrip volitev, tako da smo v nagradni igri svoje odgovore vrgli v volilno skrinjico in nato je sledil žreb. Nagrado je prinesel trem učencem, Kevinu, Taji in Maju.

Sledil je še bogat kulturni program, ki nas je s skupno pesmijo popeljal v najlepše in seveda zaslužene počitnice. Pesem Božični čas, ki smo jo vsi učenci zapeli, je posnela učiteljica Erika, ogledaš si jo lahko TUKAJ!

Ostale foto utrinke najdeš v GALERIJI.

 

 

ŠOLSKI VRT in SOLATNI PIKNIK

V sredo, 14. 12. 2022, smo učenci, ki obiskujemo interesno dejavnost šolski vrt, pripravili »solatni piknik«. Na našem vrtu so nas čakale velike zelene glave solate Posavke, ki smo jih posadili že v oktobru in zanje pridno skrbeli. Vsi vrtičkarji smo z učiteljicama skupaj odšli na vrt. Starejši učenci so solato nabrali. Naredili smo skupinsko fotografijo, saj smo bili ponosni na naš pridelek. V učilnici gospodinjstva smo si delo razdelili. Najprej smo po skupinah solato očistili, nato pa še oprali. Solato smo okisali, nekaj pa smo je pustili neokisane, saj so naši okusi zelo različni. V tem času je iz peči zadišalo po pečenem kruhu, skuhala so se tudi jajčka. Dekorirali smo zvezdnati sir in orehe. Ko je bilo vse pripravljeno, smo si privoščili pravi slastni »solatni piknik«. Naslednji dan smo se ponovno zbrali vsi vrtičkarji in prejeli ravnateljevo pohvalo. Veselimo se nadaljnjega dela in novih pridelkov na našem vrtu.

V galeriji vas čaka nekaj utrinkov z našega vrta in solatnega piknika. Poglejte si jih.

Vrtičkarji in učiteljici Orjana Žvanut in Jožica Randl Marc

PREDPRAZNIČNI BAZAR

V četrtek, 8. 12. smo imeli šolski bazar. Obiskovalci so lahko izbirali med raznimi izdelki. Prisrčna hvala vsem, ki ste z nakupom prispevali v naš šolski sklad. Zbrali smo 2.190€.

Vsekakor gre zahvala tudi vam, učenci, ter vsem zunanjim sodelavcem, ki ste nam podarili  svoj čas in izkušnje, da smo z roko v roki plodno ustvarjali na tehniškem dnevu. In nenazadnje, hvala ustvarjalcem kulturnega programa za čarobno vzdušje.

Upravni odbor šolskega sklada OŠ Branik

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v GALERIJI.

 

Prihajajoči dogodki