Skoči na glavno vsebino

Nastop zborov in inštrumentalistov na gradu Rihemberk

V petek, 19. aprila, so šolski pevci in inštrumentalisti sodelovali na dogodku ob začetku nove sezone na gradu Rihemberk oziroma na dogodku Odprta vrata na gradu Rihemberk. Dogodek je vključeval kulturni program, lokalno tržnico z domačo ponudbo ter koncert kantavtorice Ditke. Kulturni program, na katerem so naši učenci nastopili s tremi glasbenimi točkami, je sledil strokovni konferenci projektnih partnerjev projekta LAS na temo »Prehod na sonaravno oskrbo s hrano«. Obiskovalci so bili deležni tudi igranega ogleda gradu, namenjenega družinam in odraslim. Nastop šolskih pevcev in inštrumentalistov z dvema zborovskima in eno inštrumentalno skladbo je obogatil grajsko dogajanje. Utrinke si lahko ogledate v galeriji.

Obisk dijakov tehniške gimnazije pri pouku fizike

V sredo, 17. 4. so nas obiskali dijaki tehniške gimnazije iz Nove Gorice pod mentorstvom Mirijam Pirc. Z učenci 8. razreda so obravnavali tlak in jim prikazali nekaj fizikalnih poizkusov.

Takih obiskov in predstavitev so učenci zelo veseli.

 

Nastop OPZ OŠ Branik

V sredo, 10. aprila, je otroški pevski zbor sodeloval na Reviji otroških in mladinskih pevskih zborov Goriške 2024, z naslovom “Pesem je zaklad v duši“. Na koncertih, ki so potekali v Kulturnem domu Nova Gorica v treh dneh, je nastopilo 22 pevskih zborov goriške regije in zamejstva. Za klavirjem je naš zbor spremljal Blaž Pahor. Revija je bila strokovno vodena, zbore je pozorno poslušala zborovodkinja Marinka Šuštar. Po času covida (ko Revije v takšni obliki niso organizirali) ter lanski odpovedi sodelovanja zaradi bolezni, so prav vsi pevci zbora prvič zapeli v dvorani Novogoriškega kulturnega doma. Čestitke in pohvale našemu otroškemu zboru, ki je prvič  nastopil na Reviji zborov. Utrinke z nastopa si lahko ogledate v galeriji.

MEDOBČINSKO TEKMOVANJE KOŠARKA – MLAJŠI UČENCI

V četrtek 21.3.2024 so se mlajši učenci ( 6. in 7. razred) odpravili v Novo Gorico (dvorana OŠ Milojke Štrukelj), kjer so ponosno zastopali barve OŠ BRANIK na medobčinskem tekmovanju v košarki.

Z borbeno igro so si uspeli priigrati polfinale, kar je na koncu zadostovalo za končno 4. mesto.

Vsem udeležencem čestitamo za prikazano igro in dosežen rezultat.

OŠ BRANIK so zastopali naslednji učenci:

Furlan Jan, Gjorgievski Andrej, Markić Kris, Svetek Blaž, Ferjančič Mark, Mavrič Matic in Mislej Žan.

ŠD drsanje in pohod

V petek, 22. 3. 2024 smo se z učenci 6., 7. in 8. razreda odpravili na športni dan na Bled.  Učence smo razdelili v dve skupini. Ena skupina je drsala v ledeni dvorani, druga skupina je šla na pohod okoli Blejskega jezera. Nato sta skupini aktivnosti zamenjali.

Na ledu smo spoznali osnove drsanja in se urili v drsalnem koraku. Med pohodom pa uživali v čudoviti okolici in dobri družbi.

Ves čas nas je spremljalo tudi lepo vreme, tako da smo z nasmehom na obrazu ter novimi izkušnjami zaključili naš športni dan.

 Učitelj športa,

Jernej Hozjan

Prihajajoči dogodki

Dostopnost