Skoči na glavno vsebino

Prejšnji teden, od 4. do 10. oktobra 2021, smo obeležili Teden otroka. Zveza prijateljev mladine Slovenije vsako leto določi drug naslov oz. tematiko, ki bo predstavljala teden. Vsako leto se učitelji dobijo na sestanku, na katerem se dogovorijo, katere dejavnosti se bodo izvajale v tistem tednu.

Letošnja tema »Razigran uživaj dan« je želela otrokom sporočiti, naj bodo igrivi, veseli ter naj se čim več družijo s svojimi prijatelji. Učitelji so se temi prilagodili in tako sestavili dejavnosti, ki jih bodo izvajali v tem tednu.

Učitelji na razredni stopnji so se dogovorili, da bodo teden začeli s pogovorom o temi, nadaljevali s slikanjem in ustvarjanjem, šli na jesenski pohod in si ogledali film Luka. Teden so zaključili tako, da so uporabili vsa orodja iz telovadnice in naredili velik poligon.

Učenci 6. in 7. razreda so spoznavali Narodno galerijo in dela v njej, pozabavali pa so se tudi v  Hiši iluzij.

  1. razred je imel namen sprejeti prvošolčke v šolsko skupnost, ker pa je bilo veliko učencev odsotnih, bodo to izvedli naknadno, ko bodo zagotovljeni vsi pogoji.

V tednu otroka smo imeli kar nekaj aktivnosti, zato smo jih nekaj pustili še za ta teden. Tako bodo učenci predmetne stopnje odšli na jesensko ekskurzijo; 6. in 7. razred na Gorenjsko, kjer bodo obiskali Doslovče in Blejski vintgar, 8. in 9. pa bodo spoznavali Škocjanske jame ter se podali po učni poti Živi muzej Krasa.

V tem tednu smo uro posvetili še branju. V septembru in oktobru poteka namreč Nacionalni mesec skupnega branja. Letos posvečamo posebno pozornost medgeneracijskemu branju. Zaradi virusa ne moremo vabiti v šolo zunanjih sodelavcev, zato smo se na šoli in v vrtcu odločili, da berejo zgodbe učitelji, vzgojitelji. Tako so se nekoliko pomešali, učitelji bodo brali v vrtcu, vzgojitelji v šoli, učitelji razrednega pouka na predmetni stopnji in obratno.

Mislim, da je teden otroka za otroke zelo pomemben in poučen, saj skozi različne dejavnosti in igro spoznajo življenje.

Karolina Vodopivec

Dostopnost