Skoči na glavno vsebino

Teden pisanja z roko (17. – 21. januar 2022)

Že sedmo leto zapored se je v januarju odvijala vseslovenska akcija ozaveščanja pisanja z roko.  Tudi letos smo se jim pridružili in tako v tednu, posvečenemu pisanju, namenili nekaj uric. Pisanje z roko ni le uporaba pisala, temveč je izvirna spretnost, saj niti dve pisavi na svetu nista enaki. Znano je, da možgani delujejo bolj kompleksno pri pisanju z roko kot pri računalniku. Informacije, ki jih zapišemo, dlje časa ostanejo v našem spominu. Tisti, ki pišejo z roko, imajo večjo vztrajnost, več idej in dolgotrajnejšo pozornost.

Namen Tedna pisanja z roko je ozavestiti mlajše in starejše o pomenu pisanja z roko, ga spodbuditi, poudariti pomen razvoja individualnosti, vplivati na razvoj fine motorike tako pri mlajših kot tudi pri starejših. Pisanje z roko je koristno, saj bomo tako ohranili fino motorično spretnost.

Vsako leto izbere Društvo tri osebnosti, ki podpirajo ohranjanje pisanja z roko. Letošnji ambasadorji so: pisatelj Tadej Golob, olimpijska zmagovalka Janja Garnbret in igralka Mojca Fatur. Osrednja tema Tedna pisanja z roko 2022 je bila Pišem z roko, ker … Osredotočili smo se predvsem na pomen pisanja z roko, poleg tega pa smo se preizkusili v pisanju s pavjimi peresi, pisali smo z obema rokama, spoznali smo različne vrste pisave  … Vse naše izdelke si lahko ogledate v galeriji.

Naša šola je sodelovala tudi pri oblikovanju prispevka za televizijo. Posnetek si lahko ogledate tukaj.

GALERIJA

Dostopnost