Skoči na glavno vsebino

Mladi kolesarji med 10. in 12. letom starosti so se v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem udeležili AMZS izbirnega tekmovanja za 36. evropsko prometno-izobraževalno tekmovanje ETEC pod okriljem mednarodne avtomobilistične zveze FIA.

Za uvrstitev na mednarodno tekmovanje se je pomerilo 56 tekmovalcev in tekmovalk iz 14 ekip. Štiričlanske ekipe (vsako so sestavljali dva fanta in dve dekleti) so se preizkusile v praktični vožnji s kolesom po poligonu in skozi labirint, opravile preizkus iz teoretičnega poznavanja cestnoprometnih predpisov, narisati pa so morale tudi risbo na temo prometa.

Najbolje se je odrezala ekipa AMD Gorica 1, katere član je bil učenec 5. razreda Tristan Bizjak, drugo mesto je osvojila ekipa AMD Moste 1, tretji pa so bili kolesarji iz ekipe AMD Gorica 2, katere člana sta bila učenca 5. razreda Robin Lili Hudej in Rene Silajdžič. ČESTITKE ZA IZKAZANO ODLIČNO ZNANJE!

Izmed vseh tekmovalcev pa so se najboljši štirje posamezniki (dve dekleti, dva fanta) uvrstili v AMZS reprezentanco, ki bo zastopala slovenske barve na mednarodnem FIA kolesarskem tekmovanju, ki bo od 22. do 25. septembra potekalo v Črni gori. Vanjo se je z odlično izpeljanim kolesarskim poligonom, znanjem v teoretičnem poznavanju cestnoprometnih predpisov in zbranostjo v labirintu uvrstila tudi Robin Lili Hudej. ČESTITKE!

GALERIJA

Dostopnost