Skoči na glavno vsebino

Projektni teden zdravja smo zaključili z dejavnostmi v okviru dneva slovenske hrane, v katerem smo kot vsako leto obeležili tradicionalni slovenski zajtrk. Vsa živila so bila nabavljena v goriški regiji in na Krasu: kruh v pekarni Vintola, maslo in mleko v mlekarni Planika, jabolka na kmetiji Smodin na Vogrskem, med pa pri čebelarstvu Furlani iz Volčjega grada.

Tudi letos smo učenci od 6. do 9. razreda pripravljali zdrave jedi: učenci 6. razreda so pripravljali sokove iz svežega sadja, učenci 7. razreda zdrave namaze, učenci 8. razreda so spekli odličen pirin, zeliščni in proseni kruh, učenci 9. razreda pa so pripravili zdrave slaščice. Pri pripravi zdravih jedi so se nam letos pridružili še učenci 4. in 5. razreda, ki so pripravili okusne palačinke iz polnozrnate moke in pito iz domačih jabolk. Učenci prve triade pa so ob ogledu prav posebne oddaje o ribiču Pepetu, ki je bila namenjena današnjemu dnevu, in ob poslušanju pravljice, pridno ustvarjali.

Vsi učenci naše šole smo se 5. šolsko uro zbrali pod devetletko na degustaciji.

Ob tem se iskreno zahvaljujemo gospem Branki Čehovin, Nevenki Rojc in Dragici Vidmar za pomoč pri pripravi okusnih in zdravih jedi in zdravih napitkov.

GALERIJA

Dostopnost