Skoči na glavno vsebino

Vrtec »Rastja« Branik je že dvaindvajseto leto organiziral tradicionalno prireditev »V vrtcih so pesmice doma«. V petek, 19. aprila 2024, je na reviji otroških zborov nastopalo kar 190 otrok iz šestih okoliških vrtcev. Na povabilo k sodelovanju so se odzvali otroci in vzgojiteljice iz enote »ob Hublju« vrtca Ajdovščina, zborček »Velikani« iz vrtca Nova Gorica, »Solkanski malčki« iz vrtca Solkan, otroška zbora iz vrtca Šempas in vrtca Šempeter ter domači zbor iz vrtca »Rastja« Branik. Vsak zbor se je predstavil s tremi pesmimi po lastnem izboru, na koncu pa so vsi otroci skupaj zapeli še himno prireditve »Pesmice doma so v vrtcu«, avtorice Nike Kodrič.

Celotno prireditev sta na humoren način povezovala Janja in Jan Sebastian Srečkar iz gledališča Smejček in tako pripravila pravo predstavo za otroke.

Da smo prireditev lahko organizirali, se moramo iskreno zahvaliti naslednjim sponzorjem: pekarna Brumat, Ošterija Branik, JSKD, pekarna Vintola, Incom Leone, Komunala Nova Gorica, Cvetličarna Cvet, Mercator, Cvetličarna Lotos, Eurospin, mesnica Faganel, mesnica Tošč, Mlekarna Planika in Geaprodukt, ki so s svojimi donacijami pripomogli k izvedbi dogodka. Zahvala gre tudi vsem obiskovalcem, ki so darovali prostovoljne prispevke in seveda vsem nastopajočim otrokom in vzgojiteljicam. Zbrali smo 362,38€.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v naši spletni galeriji.

Dostopnost