V tednu od 11. do 15. novembra smo obeležili teden slovenske hrane. Tako so vsi učenci in otroci iz vrtca uživali živila slovenskega izvora. Večino teh živil je bilo iz goriške regije, veliko živil je bilo ekoloških. Na jedilniku so bile predvsem primorske tradicionalne slovenske jedi. Teden slovenske hrane smo v petek zaključili s tradicionalnim slovenskih zajtrkom, letos že štirinajstim po vrsti. Slogan je bil: ‘Tradicionalni slovenski zajtrk – moj naj zajtrk’. Projektu smo namenili uro oddelčne skupnosti. V uvodnem delu sta učenka iz 9. razreda in učenec iz 7. razreda nagovorila učence po šolskem radiu o pomenu lokalno pridelane hrane. Sledil je ogled videoposnetkov znotraj posameznega razreda in pogovor razrednikov z učenci. Šolsko uro smo zaključili z zajtrkom, ki je bil tako kot vsa leta doslej sestavljen iz črnega kruha, masla, medu, mleka in jabolka.
Utrinke si lahko ogledate v GALERIJI.