Skoči na glavno vsebino

Letos smo pustovali na nekoliko drugačen način. Nismo se smeli družiti med skupinami, zato smo si v svojih skupinah naredili pustni torek  čim bolj prijeten in zabaven.

  • Otroci v skupini Zvezdic so imeli skupno pustno rajanje. Otroci so plesali ob pustni glasbi, se igrali z baloni in se ovijali v pustne trakove. Vzgojiteljice pa so rajanje popestrile s pustnimi trobentami.

  • V skupini Sončkov smo veliko časa namenjali spoznavanju in druženju maškar, v samem prostoru pa so se maškare soočale z gibalnimi ovirami, tako kot klovni v cirkusu – morale so se gibati med elastikami in igrati z baloni. Igrali smo se tudi rajalne igre s pustnim besedilom. Da je bilo hrupa še malo več, smo raziskovali male instrumente. Dan smo zaključili ob lovljenju milnih mehurčkov na igrišču. Nismo pozabili na sladkarije. Tega ni vsak dan v vrtcu, njami!

  • Skupini Lunic so se pustne šeme najprej predstavile, tako da se je  vsaka šema  sprehodila po “modni pisti” in povedala nekaj o sebi, svoji maski. Nadaljevali smo s pustnim rajanjem ob živahni glasbi z baloni in trakovi. Otroci so se ustvarjalno gibalno-plesno izražali. Odpravili smo se na sprehod v bližnjo okolico, saj je glavna naloga pustnih šem odgnati zimo in priklicati pomlad. Na koncu so se pustne šeme posladkale z bonboni, ki so si jih vsekakor zaslužile.

  • Na pustni torek so otroci oblačkov ostali doma, v vrtec pa so prišle pustne šeme; od super junakov, princes, vojakov, čarovnic, dinozavrov, … Otroci so se v igri vlog dobro vživeli in v njej uživali. Tako so se v jutranjem krogu pustne šeme pozdravile in predstavile. Kdo so, kaj najraje delajo, … Otroci so bili pri predstavitvi zelo domiselni. Dan je bil kot nalašč za pustni sprevod po Braniku. S seboj smo vzeli tudi bobenček. Z dobro voljo, smehom in vriskanjem smo se sprehodili po Braniku. Na sprehodu nas je pričakalo tudi presenečenje – sladkarije za vse “pustne maškare iz vrtca”. Tako so se maškare še posladkale. Sledilo je še pustno rajanje ob pustni glasbi. 

GALERIJA

Dostopnost