Skoči na glavno vsebino

Oblački na Debelem Rtiču – zadnji dan

Oblački smo se spet zbudili v toplo sončno jutro. Dan smo začeli zelo aktivno, saj smo po jutranjem umivanju že začeli s pakiranjem. Žal je že prišel dan našega odhoda. Po obilnem zajtrku smo zaključili s pakiranjem in odšli na težko pričakovani “Lov na zaklad”. Animatorka Nina, nam je v roke dala zemljevid, kateri nas je vodil vse do zaklada. Zadnje minute na Debelem Rtiču smo izkoristili še za igro na igralih in zadnji sprehod ob obali. Ob 12.00 smo si privoščili še zadnje oblino kosilo, nato pa nas je šofer avtobusa varno odpeljal v Branik.

Več utrinkov si lahko ogledate v GALERIJI.

Oblački – letovanje na Debelem Rtiču – 2. dan

Oblački so se po mirni noči, zbudili polni energije, v lepo sončno jutro. Po umivanju in preoblačenju smo se odpravili na obalo, kjer smo se raztegnili in opravili jutranjo telovadbo. Nato smo odšli na obilen samopostrežni zajtrk, kjer smo si nabrali moči za dan, ki je bil pred nami. Po zajtrku smo se malo podružili in obudili spomin na včerajšnji izlet v Koper, ki smo ga tudi likovno upodobili. Ob 10.30 nas je pred našim domom že čakala animatorka Zala, ki je otroke odpeljala v čarobni gozdiček, kjer se nahaja tudi domovanje škratka Rtička. Tam so mu otroci iz naravnega materiala izdelali letalo, s katerim bo lahko znova poletel. Čas na Debelem Rtiču res hitro mine, saj nas je že čakalo kosilo. Po kosilu smo se odpravili na morsko obalo, kjer smo iskali najrazličnejše živali, rastline, školjke, …V tem času smo se na obali družili s študenti Pedagoške fakultete iz Ljubljane, s katerimi smo delili ulov, oni pa so nam v zameno povedali veliko zanimivih stvari. Med drugem smo spoznali male živalice iz vrst rakov, ki se imenujejo žive kroglice in si ogledali morsko klobaso. Na obali smo pustili tudi svoj pečat, saj smo z vodenimi barvicami pobarvali kamenčke in tam ustvarili pravi mozaik. Prišel je čas malice. Po malici smo odšli na sprehod po trim stezi, nato pa smo se še sprostili na igralih. Sledila je večerja in igra z žogami na nogometnem igrišču. Ob sončnem zahodu smo se podali na težko pričakovan nočni sprehod. V sloju lučk in družbi netopirjev smo se sprehodili ob obali, skozi gozdiček in vse do našega doma. Sledilo je umivanje, večerna priprava na počitek in pravljica za lahko noč.

Oblački – letovanje na Debelem Rtiču – 1. dan

Danes smo okrog 11.00 ure prispeli na Debeli Rtič, kjer so nas pričakali prvi sončni žarki.  Polni radovednosti smo se odpravili proti Mladinskemu domu Rakovica. Tam smo se namestili in se najprej odpravili na krajši sprehod, da smo raziskali okolico našega novega doma za tri dni. Po obilnem kosilu smo se malo podružili in ob zvokih glasbe malo zaplesali. Zanimanja za počitek ni bilo. Ob 15.00 nas je na pomolu že čakala ladjica, ki nas je odpeljala vse do Kopra. Z ladjice smo občudovali obalo, ptice in tovorne ladje v Luki Koper. V Kopru smo najprej odšli na krajši sprehod nato pa smo si privoščili slasten sladoled. Preostanek časa smo preživeli ob morski obali in na igralih. Po prihodu nas je že čakala večerja in še malo sprostitve pred domom. Sledila je večerna priprava na počitek in pravljica za lahko noč. Vsi otroci so mirno zaspali in komaj že čakajo na nove dogodivščine, ki jih bo prinesel jutrišnji dan.

Več utrinkov si lahko ogledate v GALERIJI.

 

V vrtcih so pesmice doma

Vrtec »Rastja« Branik je že dvaindvajseto leto organiziral tradicionalno prireditev »V vrtcih so pesmice doma«. V petek, 19. aprila 2024, je na reviji otroških zborov nastopalo kar 190 otrok iz šestih okoliških vrtcev. Na povabilo k sodelovanju so se odzvali otroci in vzgojiteljice iz enote »ob Hublju« vrtca Ajdovščina, zborček »Velikani« iz vrtca Nova Gorica, »Solkanski malčki« iz vrtca Solkan, otroška zbora iz vrtca Šempas in vrtca Šempeter ter domači zbor iz vrtca »Rastja« Branik. Vsak zbor se je predstavil s tremi pesmimi po lastnem izboru, na koncu pa so vsi otroci skupaj zapeli še himno prireditve »Pesmice doma so v vrtcu«, avtorice Nike Kodrič.

Celotno prireditev sta na humoren način povezovala Janja in Jan Sebastian Srečkar iz gledališča Smejček in tako pripravila pravo predstavo za otroke.

Da smo prireditev lahko organizirali, se moramo iskreno zahvaliti naslednjim sponzorjem: pekarna Brumat, Ošterija Branik, JSKD, pekarna Vintola, Incom Leone, Komunala Nova Gorica, Cvetličarna Cvet, Mercator, Cvetličarna Lotos, Eurospin, mesnica Faganel, mesnica Tošč, Mlekarna Planika in Geaprodukt, ki so s svojimi donacijami pripomogli k izvedbi dogodka. Zahvala gre tudi vsem obiskovalcem, ki so darovali prostovoljne prispevke in seveda vsem nastopajočim otrokom in vzgojiteljicam. Zbrali smo 362,38€.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v naši spletni galeriji.

PISANJE Z ROKO 2024

V letošnjem šolskem letu smo si v OŠ Branik zadali cilj, da čim več pišemo z roko. Tudi razna obvestila, sporočila, opravičila.. ki jih običajno kar natipkamo.  Zavedamo se namreč, da je naš način življenja tem osnovnim veščinam vse manj naklonjen, naša opažanja in tudi znanost pa poročata o njihovi nesporni koristnosti.  Že 9. leto se vključujemo v nacionalno akcijo “Teden pisanja z roko”, ki jo organizira društvo “Radi pišemo z roko”. Letos se je te akcije udeležilo preko 300 ustanov oz. preko 60.000 udeležencev. Vabimo vas, da si nekaj utrinkov pogledate v priloženem prispevku!

Teden pisanja z roko 2024

 

Dostopnost