Skoči na glavno vsebino

ŠOLA V NARAVI

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da so učenci srečno prispeli v CŠOD Bohinj.

KNJIŽNE UGANKE

Ponovno so se učenci lahko poizkušali v reševanju ugank. Tokrat smo učencem 2.-4. razreda pripravili vprašanja o najlepšem mesecu v letu, ko otroci težko pričakujejo dobre može, božič in novo leto. Pred njimi pa so tudi krajše počitnice. Odgovore o vsem tem so našli v knjigi Božični prazniki.

Uganke je reševalo 9 od skupaj 45 učencev, ki obiskujejo te razrede. Izžrebali  pa smo Ivana Fabjana iz 4. razreda.

Učenci 5.-9. razreda so odgovarjali na vprašanja o največjem slovenskem arhitektu Jožetu Plečniku, čigar 150-letnico rojstva obeležujemo letos. Odgovore so iskali v knjigah Znamenite osebnosti tisočletja in Arhitektura domov znanih Slovence ter na spletu.

Z ugankami se je srečalo 10 učencev (vseh je 69), izžreban pa je bil Tristan Bizjak, učenec 5. razreda.

Izžrebanima učencema čestitamo, vse pa vabimo, da se poizkusite v reševanju naslednje knjižne uganke.

knjižničarka Marina Troha

MESTO LUČI – 18. 12. ob 17.30

Mesto luči bo zaživelo na Trgu Evrope – skupnem trgu obeh Goric. Tudi mi smo sodelovali v ustvarjanju le-tega – izdelali smo 50 papirnatih hišk (ogledate si jih lahko v galeriji). Te bodo kot somestje, z ostalimi hiškami, ki so jih izdelali učenci šol v Gorici in Novi Gorici, zaživele 18. 12. 2022, ob 17.30.

Vabimo vas, da pridete pogledat ta magičen dogodek! Dogodke v okviru prireditve “Božič Mastelut v Raštelu” organizira Društvo prostovoljcev ulice Raštel drugič po vrsti. V aktivnostih povezuje zavode na obeh straneh meje.

NAMENITEV DELA DOHODNINE

Spoštovani starši!

Vsi davčni zavezanci RS Slovenije lahko donirajo do 1 % odmerjene dohodnine upravičencem (nevladne organizacije, sindikati, …) in šolskim skladom oziroma skladom vrtcev.

Od leta 2022 lahko namenite del dohodnine tudi našima skladoma in sicer v Šolski sklad OŠ Branik in Sklad OŠ Branik – vrtec “Rastja”.

Če to želite, vam pošiljamo obrazec s podatki Šolskega sklada in Sklada vrtca. V primeru, da se odločite nameniti del dohodnine našim skladom bodite pozorni, saj lahko posameznemu skladu namenite do največ 0,3 %.

Če se za katerega od naših skladov ne boste odločili, ga prečrtajte, obenem pa lahko v spodnjo tabelo navedete še kakšnega upravičenca (društvo, gasilci,…). Skupna namenitev vsem upravičencem ne sme presegati 1 %.

Vlogo lahko oddate na območno izpostavo DURS-a, lahko jo prinesete v šolo in bo šola sproti oddajala vloge na DURS ali lahko oddate elektronsko na eDavki – Namenitev dela dohodnine za donacije (durs.si), https://edavki.durs.si/EdavkiPortal/openportal/CommonPages/Opdynp/PageD.aspx?category=namenitev_dela_dohodnine_fo

Šolski sklad OŠ BRANIK

PREDPRAZNIČNI BAZAR

Učenci in delavci OŠ Branik

vas vabimo na

DOBRODELNI PREDPRAZNIČNI BAZAR,

ki bo v četrtek, 8. 12. 2022, ob 17.30

v telovadnici OŠ Branik.

Prihajajoči dogodki