Skoči na glavno vsebino

Učenci so v septembru in oktobru lahko v knjižnici reševali knjižne uganke. Za učence 2.-4. razreda smo pripravili kratka vprašanja o poeziji Srečka Kosovela za otroke. V knjigi Medvedki sladkosnedki so našli tri pesmice in odgovorili na tri vprašanja. Od 45 učencev, ki obiskujejo te razrede, je uganko reševalo le 5 učencev.

Na predmetni stopnji smo se spominjali 100-letnice rojstva Karla Destovnika Kajuha. Pripravili smo tri kratka vprašanja, ki so jih učenci lahko našli v pesniških zbirkah. Čeprav imamo v oddelkih 5.-9. razreda 54 učencev, je uganko reševal le eden.

Knjige, v katerih najdejo odgovore, je knjižničarka izbrala in jih postavila ob lističe z ugankami, tako učencem ni bilo potrebno brskati med knjižnimi policami.

Danes smo izžrebali učence, ki so sodelovali in pravilno rešili uganko. Pomoč pri žrebu je pripadal učencem 5. razreda. Na razredni stopnji je simbolično nagrado prejel Matic Ambrožič, na drugi stopnji nismo žrebali. Nagrado prejme edina sodelujoča Robin Lili Hudej.

Dostopnost