Skoči na glavno vsebino

Letošnja tema Tedna otroka se glasi »Zakaji in zatoji radovednosti«. Najpogostejše otroško vprašanje je “zakaj …”, temu pa sledi odgovor: “zato …”.

Preko celega tedna smo se v vrtcu še dodatno trudili spodbujati radovednost, raziskovanje in  teden popestrili z različnimi presenečenji in obiski. Obiskalo nas je Miškino gledališče s predstavo »Tri kepice prometa«, kjer so otroci na šaljiv način spoznali in utrdili prometna pravila. Organizirali smo gibalno dopoldne v telovadnici in na igrišču, kjer so otroci preko gibalnega poligona razvijali gibalne spretnosti in iskali lastne rešitve za premagovanje gibalnih izzivov.

Otroke so z obiskom razveselili gasilci PGD Dornberk. Predstavili so poklic gasilca, otroci pa so si ogledali in spoznali gasilsko vozilo, opremo in vse pripomočke.
Za glasbeno dopoldne so poskrbeli učenci OŠ Branik z učiteljico Eriko Klanjšček. Otroci so prisluhnili različnim glasbenim nastopom in spoznali več inštrumentov. Teden otroka smo zaključili s sobotnim jesenskim pohodom s starši.

Otroška radovednost zares ne pozna meja, je dragocena lastnost otroštva, zato se jo bomo trudili ohranjati in spodbujati.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v naši spletni galeriji.

Dostopnost