Skoči na glavno vsebino

V veselem decembru smo se v našem vrtcu veliko družili in delili praznične trenutke. Vsak dan nas je v garderobi obiskal in razveselil škratek z novo praznično vsebino. Druženje z njim je bil pomembni dnevni dogodek, saj nas je prav on vpeljal v dogajanje tistega dne. Škratku smo z veseljem vsakič zapeli pesmi, ki smo se jih naučili.

Veseli december smo začeli s pogovorom o mesecu decembru, o praznikih, ki jih praznujemo, o dobrih možeh, ki nas v tem mesecu obiščejo, o običajih, ki spremljajo določene praznike, …

V torek, 5. decembra, smo izdelovali po skupinah piškote za starše, ki smo jih povabili v vrtec.

V sredo, 6. decembra, nas je obiskal sv. Miklavž in za nas pustil majhno presenečenje. Otroci so ga bili sila veseli.

V četrtek, 7. decembra, smo imeli skupaj s starši tradicionalno delavnico. Otroci so skupaj z njimi izdelovali svetilke, s katerimi so odšli kasneje po vasi. Ob prihodu v vrtec so nas čakali piškoti in vroč čaj. Otroci so bili dobro razpoloženi za igro pred vrtcem, starši pa so imeli priložnost družiti se.

V petek, 8. decembra nas je obiskalo Miškino gledališče in nam zaigralo predstavo »Rudi in praznične kremšnite«.  Otroci so se zelo zabavali.

V ponedeljek, 11. decembra, smo skupaj z otroki izdelovali okraske za naše smrečice po igralnicah.

V torek, 12. decembra, smo z otroki ustvarjali novoletne voščilnice za starše. Spomnili pa smo se tudi delavcev šole in jim zaželeli srečno v prihodnjem letu.

V sredo, 13. decembra, smo si naredili kino kar v vrtcu. Škratek nam je podaril vstopnice, v kinu pa nas je pričakal tudi pop corn, s katerim smo se slastno mastili. Ogledali smo si animirano risanko z naslovom: »Frančkov čarobni božič«.

V četrtek, 14. decembra, nas je obiskal dedek Mraz. V skupinah smo nestrpno pričakovali njegov prihod. V igralnicah je obdaril otroke in jim  povedal  marsikaj zanimivega, otroci  pa so mu z veseljem zapeli njegove najljubše pesmi.

Iz potujoče knjižnice nas je 19. decembra obiskala knjižničarka Urška in nam prebrala pravljico »Božič je krasen, a manj kakor ti«. Pripravila nam je tudi zanimivo igrico, pri kateri so otroci preko ugank okraševali malo novoletno smrečico.

V sredo, 20. decembra, so nas obiskali učenci prvih dveh razredov z učiteljico Jožico in Kris. Predstavili so se s petjem, igro na instrumente ter plesom. Plesni utrip smo nato tudi sami nadaljevali. Zaplesali smo plese, ki smo se jih naučili po skupinah in nato imeli pravi plesni žur.

V četrtek, 21. decembra, so nas razveselili šolarji, ki so nas obiskali v vrtcu in nam zaigrali na svoje instrumente. Za nas so pripravili mali koncert pod mentorstvom učiteljice Erike. Prisluhnili smo individualnem in skupinskem muziciranju učencev. Niso le igrali, temveč so nas razveselili tudi s petjem, kjer pa smo se jim tudi mi občasno pridružili.

V petek, 22. decembra, smo si ogledali Božičke na motorjih. Gospa Božičkova je obdarila otroke z bonboni. Zadnji predpraznični dan smo si kosilo polepšali s posebej praznično mizo, na katere smo postavili praznične pogrinjke, ki smo jih sami izdelali.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v GALERIJI.

Dostopnost