Skoči na glavno vsebino

Spoštovani!

Spodaj je nekaj informacij glede programov Mladinskega centra Nova Gorica s področja preventive. Nekatere so za starše najstnikov, druge tudi za starše mlajših. Prosim, preglejte ponudbo, saj je zelo zanimiva.

  • V četrtek, 24.10. 2024, od 18h do 21h ste vabljeni na predstavitev društev in organizacij, ter pogovor s strokovnjaki, ki delujejo na področju preprečevanja zasvojenosti. Dogodek bo potekal sočasno z matinejo – zabavo brez drog in alkohola za zadnjo triado OŠ.

Namen akcije je osveščati lokalno skupnost in širšo javnost ter spodbujati posameznika k zdravemu življenjskemu slogu, ter širiti informacije o tem, kje lahko najdemo pomoč, v kolikor se znajdemo v stiski.

  • V priponkah so tudi informacije in vabilo k vpisu POTI STARŠEVSTVA za starše otrok od 0. do 6. leta in starše otrok od 7. do 11. leta, za katere smo posneli podkaste z različnimi vsebinami (uporaba elektronskih tehnologij, pomembnost gibanja, pomen pripovedovanja in branja pravljic, rutina in usklajenost pričakovanj staršev s tempom razvoja otroka, postavljanje meja …). Na voljo bodo video vsebine, ki si jih bodo lahko starši ogledali kadarkoli. Starši bodo imeli tudi možnost zastaviti vprašanja strokovnjakom/gostom v podkastih.
  • V četrtek, 9. 1. 2025 pričenja  program POT STARŠEVSTVA, namenjen staršem najstnikov.

Več o programu in vpis https://www.mc-novagorica.si/zdravje-in-preprecevanje-zasvojenosti/pot-starsevstva/

  • Skupaj z društvom Projekt Človek ustanavljajo tudi podporno skupino za starše najstnikov. Prijave na maja.birsa@mc-novagorica.si

 

 

 

Dostopnost