Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 3. 10., se nam je na šoli pridružila dramska skupina iz Bolivije, 7 živahnih učencev, dijakov in študentov, združenih pod imenom Teatro Trono. V Slovenijo so prišli v sklopu projekta Culpeer4Change (spomnimo se tudi umetniške skupine iz El Salvadorja, ki so nas obiskali lani), ki ga izvaja Mestna občina Nova Gorica.

Po malici so nas že pričakali v naši telovadnici, kjer so nam postregli z odlično predstavo na temo podnebnih sprememb. Na koncu je sledil še kratek razgovor, kjer so si učenci med seboj postavljali vprašanja o šoli, športu, prostem času, življenju v Sloveniji in v Boliviji… Tudi tokrat smo stkali nekaj virtualnih vezi, saj je bilo eno prvih vprašanj, ali ima kdo Instagram. 🙂

Eden izmed ciljev tokratnega gostovanja je bil tudi zidna poslikava na temo podnebnih sprememb, in sicer ob kolesarski stezi pri Q-landiji v Novi Gorici. Sodelovali so učenci nekaterih goriških šol pod mentorstvom 3 umetnikov (2 iz Bolivije in 1 iz Slovenije). Pri ustvarjanju sta sodelovali tudi dve učenki OŠ Branik.

Otvoritev zidne poslikave je potekala isti dan popoldne, po tem, ko so dramska skupina še enkrat predstavo uprizorili v Borovem gozdičku v Novi Gorici. Po predstavi so s prerezom traku slavnostno otvorili vse tri zidne poslikave.

GALERIJA

Dostopnost