Skoči na glavno vsebino
V četrtek, 21.4. 2022 smo se učenci, ki obiskujemo izbirni predmet likovno snovanje, odpravili v Novo Gorico, v Knjižnico Franceta Bevka, kjer je na ogled razstava Kiparski portreti znamenitih osebnosti iz preteklosti. Z razstavo so se predstavili dijaki različnih tehniških smeri Šolskega centra Nova Gorica. Pri izdelavi portretov znamenitih osebnosti z različnih področij (književnost, glasba, slikarstvo, arhitektura, kemija, matematika, fizika itd.) so se zgledovali po konstruktivističnem kiparstvu, saj so uporabljali ploski material, karton.

Učenci smo si ogledali nastale portrete, tehniko izdelovanja in opazovali izvirnost ter različne pristope reševanja likovne naloge. Med razstavljenimi deli smo prepoznali tudi kar nekaj imen avtorjev kiparskih izdelkov. Nad vsemi pa smo bili zelo navdušeni in dijakom čestitamo za čudovito razstavo.

V knjižnici smo si ogledali tudi likovno razstavo umetnice  Nine Laloš. Naslikala je čudovite  svetilnike, polne barv in svetlobe.  Z njenimi besedami so »svetilniki sinonim za trdnost, pogum, upornost in kljubovalnost, so svetla luč upanja in optimizma v turobnih dneh in temačnih nočeh.« Nastala dela so nas navdihnila z inspiracijo in pozitivnim pogledom na svet.

Dostopnost