Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 6. 10. 2022, smo se šestošolci in sedmošolci odpravili na ekskurzijo na Obalo. Ta izlet smo komaj čakali, saj so cel teden napovedovali toplo in sončno vreme.

Po dobri uri vožnje z avtobusom iz Branika proti Strunjanu smo na plaži pojedli malico. Videli smo tudi nekaj pogumnih kopalcev, ki so kljub jesenskim temperaturam zaplavali v hladni vodi. Ob 10. uri nas je že čakala vodička iz Krajinskega parka Strunjan in nas peljala na sprehod po krožni učni poti Strunjanskega klifa. Ustavili smo se pri Strunjanskem križu, kjer smo seveda morali posneti par fotografij, saj je bil pogled proti Mesečevemu zalivu prekrasen.

Naš dan se je nadaljeval z daljšim in hitrim pohodom iz Strunjana v Portorož. Ker so nas učiteljice precej utrudile, smo si ob prihodu na plažo morali privoščiti malico in pa seveda najboljši sladoled. Nekateri smo si nakopali težavo, saj so naše velike oči zahtevale 2 kepici slastnega sladoleda, mi pa vseeno nismo bili tako zelo lačni.

Avtobus nas je odpeljal še do Pirana, kjer smo obiskali akvarij. V Akvariju Piran smo si lahko ogledali okoli 140 različnih vrst morskih organizmov. Kljub temu, da so nam učiteljice pripravile tudi delovne liste, nam je 45-minutni obisk hitro minil, iskanje različnih morskih živali po akvariju pa je bilo zabavno. Nekateri učenci smo za konec kupili še spominek ali dva in se že prijetno utrujeni odpravili na avtobus, ki nas je v Branik pripeljal kmalu po 16. uri.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v naši GALERIJI.

Dostopnost