Skoči na glavno vsebino

Naša psihologinja Maja Pahor obvešča…

Nastop OPZ OŠ Branik

V soboto, 27. 5. 2023, je OPZ OŠ Branik sodeloval na koncertu ženske vokalne skupine Zimzelen, z naslovom "Pesmi, ki ne smejo v pozabo", v Kulturnem domu v Braniku. Koncert se je začel z našim nastopom. Zapeli smo pesmi Kin-kaj ku in Kekčevo pesem...

OBISK RTV SLO

V torek, 23. 5. 2023, smo obiskali Radiotelevizijo Slovenija v Ljubljani in si ogledali predstavitev televizijske hiše. Razložili so nam podrobnosti o njihovih programih ter spletni strani. Pokazali so nam delovne sobe (maska, kostumi, rekviziti)...

Starejše objave

VARNO NA KOLESU

Kot smo že zapisali v eni izmed prejšnjih objav, so se učenci 5. razreda (ki so sodelovali v projektu Varno na kolesu), uvrstili v finalni izbor najbolje ocenjenih nalog v sklopu Postajam kolesar.

Program Varno na kolesu pod okriljem družbe Butan plin, se je zaključil s sklepnim dejanjem na prireditvi v SiTi Teatru v Ljubljani, kjer je bilo čutiti navdušenje in dobro voljo finalistov. Nekaj članska strokovna žirija je razglasila zmagovalce projekta, kjer si je delo braniških učencev zaslužilo končno 3. mesto (v družbi več kot 140. osnovnih šol)! Poklon učencem, ki so bili tako nagrajeni za svoje celoletno trdo delo, prizadevanje in predanost na področju prometne varnosti in trajne mobilnosti.

Nagrada pa je servis koles za celo šolo in lokalno skupnost, ki ga podarja Zavarovalnica Triglav. Kolesa bo (jeseni) tako temeljito pregledala in popravila strokovna ekipa ter s tem zagotovila varnost in zanesljivost koles, ki je ključnega pomena za brezskrbno kolesarjenje.

Več o dogajanju na prireditvi pa v zgornjem posnetku ali GALERIJI.

PREVOZ

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da v torek, 23. 5. 2023 ni kombija za domov. Zato vljudno prosimo, če starši za prevoz otrok poskrbite sami.

Najlepša hvala za razumevanje.

FESTIVAL GORIŠKE OBRTI IN PODJETNIŠTVA

Pozdravljeni!

V torek, 23. 5. 2023, bo v središču Nove Gorice potekal Festival goriške obrti in podjetništva. Ta dan bo za promet zaprta osrednja Kidričeva ulica, dogajanje pa bo razširjeno čez cel center mesta.

Dogodek, ki ga organizira Območna obrtno-podjetniška zbornica Nova Gorica, bo letos obogaten še z izborom Kraljice vrtnic, Festivalom kulinarike in vina, z neposrednim prenosom dogajanja v živo (Radio Robin v mestu), s slovensko vojsko in gardo, ki bo nastopila ob slovesnem odprtju, z gasilci in njihovimi atraktivnimi točkami, z več kot 120 podjetji, ki bodo na inovativen in kreativen način predstavljali svojo dejavnost, s štafetnim tekmovanjem v peki palačink med osnovnošolci, z glasbo v živo in pestrim bogatim pouličnim dogajanjem, s športno-zabavnim-plesnim druženjem, modno revijo, kolesom sreče, ki bo obiskovalcem pričaralo presenečenja skozi cel dan in še bi lahko naštevali.

Nenazadnje bo z nami tudi policija, ki bo v sodelovanju z Generalno policijsko upravo s ciljem lastne promocije in promocije zaposlovanja v policiji, zagotovila prisotnost specialne enote, konjeniške policije in smučarskega skakalca Domna Prevca iz oddelka vrhunskih športnikov policije. Prisotna bo tudi »Mini Planica«, kjer se bodo lahko najmlajši zabavali v slogu zimskega vzdušja navkljub pomladnim temperaturam.

Obiščite Festival goriške obrti in podjetništva v torek, 23. 5. 2023! Obeta se mesto tisočerih doživetji!

VABILO

NAJBOLJŠI MLADI KOLESAR

Mladi kolesarji med 10. in 12. letom starosti so se v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem udeležili AMZS izbirnega tekmovanja za 36. evropsko prometno-izobraževalno tekmovanje ETEC pod okriljem mednarodne avtomobilistične zveze FIA.

Za uvrstitev na mednarodno tekmovanje se je pomerilo 56 tekmovalcev in tekmovalk iz 14 ekip. Štiričlanske ekipe (vsako so sestavljali dva fanta in dve dekleti) so se preizkusile v praktični vožnji s kolesom po poligonu in skozi labirint, opravile preizkus iz teoretičnega poznavanja cestnoprometnih predpisov, narisati pa so morale tudi risbo na temo prometa.

Najbolje se je odrezala ekipa AMD Gorica 1, katere član je bil učenec 5. razreda Tristan Bizjak, drugo mesto je osvojila ekipa AMD Moste 1, tretji pa so bili kolesarji iz ekipe AMD Gorica 2, katere člana sta bila učenca 5. razreda Robin Lili Hudej in Rene Silajdžič. ČESTITKE ZA IZKAZANO ODLIČNO ZNANJE!

Izmed vseh tekmovalcev pa so se najboljši štirje posamezniki (dve dekleti, dva fanta) uvrstili v AMZS reprezentanco, ki bo zastopala slovenske barve na mednarodnem FIA kolesarskem tekmovanju, ki bo od 22. do 25. septembra potekalo v Črni gori. Vanjo se je z odlično izpeljanim kolesarskim poligonom, znanjem v teoretičnem poznavanju cestnoprometnih predpisov in zbranostjo v labirintu uvrstila tudi Robin Lili Hudej. ČESTITKE!

GALERIJA

ŽUPANČIČEVA FRULICA

17. 5. 2023 je potekal na Vrhniki predizbor za Župančičevo frulico.

Župančičeva frulica je literarni natečaj za mlade pesnike, deklamatorje in pripovedovalce. Na nivoju osnovne šole se natečaja lahko udeležijo mladi pesniki (tretje triletje in deklamatorji (drugo triletje). Mladi deklamatorji so letos izbirali med hudomušnimi pesmimi iz zbirke Babica za lahko noč, avtorja Vinka Mӧderndorferja.

Tudi na naši šoli se je zbralo kar lepo število deklamatorjev. Posneli smo njihove deklamacije in te poslali organizatorjem. Izmed vseh je komisija (tričlanska) izbrala Robin Lili Hudej in Tristana Bizjaka, učenca 5. razreda.

Oba sta na Vrhniki lepo predstavljala našo šolo, za kar jima čestitamo. Za nas sta že zmagovalca, saj sta se uspela med 210 prijavljenimi uvrstiti med prvih 74. Na podrobnejše rezultate pa bomo počakali.

Marina Troha

Dostopnost